Регистрация

Торта с крем капучино

Автор:
Жана
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
668
Оцени рецептата

1 1/2 ч фина захар

3/4 ч самонабухващо брашно

1/3 ч какао

2 с.л. разтворимо кафе на прах

2 ч белтъци

1 1/2 ч.л. винен камък

1/4 ч.л. сол

2 ч.л. ванилов екстракт

За капучино крема:

2 големи белтъка

1/2 с.л. фина захар

3/4 ч светъл царевичен сироп

12 бонбона маршмалоу, нарязани на парчета

2 ч.л. ванилов екстракт

2 с.л. какао

2 с.л. разтворимо кафе на прах

1 щипка сол

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Разделете захарта наполовина. Пресейте едната половина 3 пъти. Заделете. Пресейте другата половина с прашното, какаото и кафето на прах 3 пъти. Заделете. Сложете белтъците в купа. Разбийте с миксер на ниска скорост на пяна. Добавете винения камък и солта. Увеличете скоростта до умерена. Разбийте на сняг. Добавете 3/4 чаша от пресятата захар, по 1 супена лъжица в даден момент, като биете след всяко добавяне. Добавете ванилията. Внимателно прибавете брашнената смес на 3 пъти. Прехвърля се в тава за печене. Загладете повърхността с шпатула. Нарежете тестото на шест места. Печете около 35-40 мин. Обърнете и оставете да се охлади. Охлажда се напълно. Обърнете върху решетка.

За капучино крема: Сложете белтъците, захарта и царевичния сироп на водна баня. Оставете на слаб огън. С миксер на средна скорост, разбийте съставките до пухкав крем, около 5 минути. Добавете бонбонките. Когато се обединят, разбийте на най-ниската скорост, докато бонбони се разтопят и сместа е гладка. Отстранете от огъня. Прибавете ванилията, какаото, кафето и солта. Намажете тортата отгоре и отстрани.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта