Торта с крем капучино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч фина захар
3/4 ч самонабухващо брашно
1/3 ч какао
2 с.л. разтворимо кафе на прах
2 ч белтъци
1 1/2 ч.л. винен камък
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. ванилов екстракт
За капучино крема:
2 големи белтъка
1/2 с.л. фина захар
3/4 ч светъл царевичен сироп
12 бонбона маршмалоу, нарязани на парчета
2 ч.л. ванилов екстракт
2 с.л. какао
2 с.л. разтворимо кафе на прах
1 щипка сол
Загрейте фурната до 190ºС.
Разделете захарта наполовина. Пресейте едната половина 3 пъти. Заделете. Пресейте другата половина с прашното, какаото и кафето на прах 3 пъти. Заделете. Сложете белтъците в купа. Разбийте с миксер на ниска скорост на пяна. Добавете винения камък и солта. Увеличете скоростта до умерена. Разбийте на сняг. Добавете 3/4 чаша от пресятата захар, по 1 супена лъжица в даден момент, като биете след всяко добавяне. Добавете ванилията. Внимателно прибавете брашнената смес на 3 пъти. Прехвърля се в тава за печене. Загладете повърхността с шпатула. Нарежете тестото на шест места. Печете около 35-40 мин. Обърнете и оставете да се охлади. Охлажда се напълно. Обърнете върху решетка.
За капучино крема: Сложете белтъците, захарта и царевичния сироп на водна баня. Оставете на слаб огън. С миксер на средна скорост, разбийте съставките до пухкав крем, около 5 минути. Добавете бонбонките. Когато се обединят, разбийте на най-ниската скорост, докато бонбони се разтопят и сместа е гладка. Отстранете от огъня. Прибавете ванилията, какаото, кафето и солта. Намажете тортата отгоре и отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ