Торта с картофи
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 ч масло или маргарин
2 ч захар
4 яйца, разбити поотделно
1 ч сурови картофи; настъргани
1 сладък шоколад
Настърганата кора на 1 лимон
1/2 ч.л. бахар
1/2 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л. канела
1/2 ч мляко
2 ч брашно
2 1/4 ч.л. бакпулвер
225 г нарязани бадеми
30 г горчив шоколад
1/2 ч.л. масло
За глазурата:
1 1/2 ч кафява захар
1/3 ч масло
1/4 ч вряща вода
225 г локум
1/2 ч.л. ванилия
Разбийте на крем мазнината и захарта. Добавете разбитите жълтъци, картофите и лимоновата кора. Пресейте брашното. Използвайте част от брашното да поръсите бадемите. Добавете сухите съставки към останалото брашно и пресейте три пъти. Добавете млякото и сухите съставки, като редувате, към сместа със захарта. Добавете разтопения шоколад и ядките. Добавете белтъците последни. Пече се в кръгла тава за торта, застлана с восъчна хартия и намазана и набрашнена и по стените. Пече се на 160С в продължение на 1 час и 15 минути. Извадете от фурната и се охлажда за 5 мин. Извадете от съда, охладете и покрийте с глазурата. Разтопете 30 г горчив шоколад и 1/2 ч.л. масло в малък съд над вряща вода. Изсипете тази смес около ръба на тортата, така че да се стича по стените. За глазурата: Кипнете кафявата захар, маслото и водата. Добавете локума и оставете да се разтопи до консистенцията на крем. Добавете ванилията.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ