Регистрация

Тиквени джинджифилови кифлички

Автор:
пеева
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
706
Оцени рецептата

3 ч брашно

1 с.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

3/4 ч.л. сол

1/2 ч захаросан джинджифил, нарязан

1/2 ч.л. къри на прах

1/4 ч.л. куркума (по желание, за цвят)

5 с.л. захар

1 бучка студено масло, нарязано на 8 парчета

1/2 ч сварена тиква, намачкана на пюре

1 ч мътеница

 

В купа разбийте брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила, кърито, куркумата и захарта. Прибавете маслото с миксер за тесто, с пръсти или с електрически миксер, докато сместа заприлича на едри трохи. В отделна купа, разбийте тиквата и мътеницата, киселото мляко или заквасената сметана, докато сместа е гладка. Добавете тази смес при сухите съставки, като се разбърква, само докато се смесят. Обърнете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и разточете на квадрат. Нарежете на квадрати от по 5 см и ги прехвърлете върху тава, застлана с пергаментова хартия или леко намазана с олио, като оставите около 3 см между кифличките. Печете на 210С в продължение на 20 минути или до златисто кафяво. Поднесете топли.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта