Регистрация

Тиквен пай с орехи

Автор:
desislavva
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
805
Оцени рецептата

1/4 ч брашно

1 с.л. захар

1/4 ч.л. сол

1/2 ч безсолно масло; охладено

2 с.л. вода

3 големи яйца

1 1/2 ч тиквено пюре с орехи

1 1/2 ч сметана

 

В купа пресейте заедно брашното, захарта и солта. Нарежете маслото на малки кубчета и го прибавете към брашното, докато се получат трохи с големина на грахово зърно. Добавете 1 с.л. вода към брашното и разбъркайте леко. Добавете още 1 с.л. вода и пак се разбърква. Съберете тестото на топка, като добавите още малко вода, колкото е необходимо. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник в продължение на 2 до 3 часа. Разточете тестото и го сложете в тавичка за пай. Загрейте фурната до 230С. Разбийте яйцата, докато са добре смесени, след което се разбъркват с тиквеното пюре и сметаната. Изсипете в приготвения блат. Печете се в продължение на 15 минути, като намалите огъня до 180С и печете за още 40 минути. Сервирайте на стайна температура.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта