Регистрация

Тесто за руло

Автор:
bogdanova
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

3 с.л. несолено масло

6 с.л. брашно

1 1/4 ч мляко

Прясно настъргано индийско орехче (на вкус)

4 яйца, разделени, със стайна температура

1/2 ч настърган пармезан

Щипка винен камък

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

В тенджера, разтопете маслото на слаб огън, прибавете брашното и се готви, като се разбърква, в продължение на 3 минути. Свалете тигана от котлона и добавете млякото, леко сгорещено, като разбивате непрекъснато. Варете сместа на слаб огън, като разбърквате от време на време, за 5 минути, добавете индийското орехче и сол и черен пипер на вкус и се прехвърля в голяма купа. Смесете в жълтъците, един по един, като разбърквате добре след всяко добавяне и прибавете пармезана. В купа с електрически миксер, разбийте белтъците с щипка сол, докато станат на пяна, добавете винения камък и  разбийте на сняг. Смесете една четвърт от белтъците в сместа; след това прибавете и останалите белтъци. Изсипете сместа равномерно в намаслена продълговата тава, застлана с намаслена и набрашнена восъчна хартия и печете 25 мин. или до златисто. Покрийте с лист намаслена восъчна хартия, с намазаната с масло страна надолу и с кърпа и обърнете тава за печене върху кърпата, за да извадите блата от тавата. Внимателно отлепете хартията и подрежете леко краищата. Напълнете с крем по избор и навийте на руло, докато е още топло.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта