Тесто за руло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. несолено масло
6 с.л. брашно
1 1/4 ч мляко
Прясно настъргано индийско орехче (на вкус)
4 яйца, разделени, със стайна температура
1/2 ч настърган пармезан
Щипка винен камък
Загрейте фурната до 180 градуса.
В тенджера, разтопете маслото на слаб огън, прибавете брашното и се готви, като се разбърква, в продължение на 3 минути. Свалете тигана от котлона и добавете млякото, леко сгорещено, като разбивате непрекъснато. Варете сместа на слаб огън, като разбърквате от време на време, за 5 минути, добавете индийското орехче и сол и черен пипер на вкус и се прехвърля в голяма купа. Смесете в жълтъците, един по един, като разбърквате добре след всяко добавяне и прибавете пармезана. В купа с електрически миксер, разбийте белтъците с щипка сол, докато станат на пяна, добавете винения камък и разбийте на сняг. Смесете една четвърт от белтъците в сместа; след това прибавете и останалите белтъци. Изсипете сместа равномерно в намаслена продълговата тава, застлана с намаслена и набрашнена восъчна хартия и печете 25 мин. или до златисто. Покрийте с лист намаслена восъчна хартия, с намазаната с масло страна надолу и с кърпа и обърнете тава за печене върху кърпата, за да извадите блата от тавата. Внимателно отлепете хартията и подрежете леко краищата. Напълнете с крем по избор и навийте на руло, докато е още топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ