Телешка наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2,2 кг телешко месо, смляно
1/4 ч див лук, нарязан
1 с.л. сол
2 ч.л. градински чай
2 ч.л. бял пипер
1 1/2 ч.л. захар
1 ч.л. индийско орехче, смляно
1 ч.л. карамфил, смлян
3 капки екстракт от лимон
3 яйца
1 ч сметана
Обвивки за наденица
Сложете каймата в купа. Поръсете с див лук, сол, черен пипер, градински чай, захар, индийско орехче, карамфил и екстракт от лимон. Добавете яйцата и сметаната и разбийте за 5 минути, докато сместа започне да се отделя от стените на купата. Напълнете обвивките. Сложете тенджера със силно подсолена вода да заври. Сложете надениците, най-добре в решетъчна купа, и оставете да къкрят много леко за 2-3 минути. Оставете да изстинат във водата, след това отцедете. Може да съхранявате в хладилник до 2 дни. За да поднесете: оставете да къкрят във вода в продължение на 10-15 минути, отцедете и сервирайте с хляб и масло със сладка горчица като подправка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ