Регистрация

Телешка наденица

Автор:
марина цекова
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
1324
Оцени рецептата

2,2 кг телешко месо, смляно

1/4 ч див лук, нарязан

1 с.л. сол

2 ч.л. градински чай

2 ч.л. бял пипер

1 1/2 ч.л. захар

1 ч.л. индийско орехче, смляно

1 ч.л. карамфил, смлян

3 капки екстракт от лимон

3 яйца

1 ч сметана

Обвивки за наденица

 

Сложете каймата в купа. Поръсете с див лук, сол, черен пипер, градински чай, захар, индийско орехче, карамфил и екстракт от лимон. Добавете яйцата и сметаната и разбийте за 5 минути, докато сместа започне да се отделя от стените на купата. Напълнете обвивките. Сложете тенджера със силно подсолена вода да заври. Сложете надениците, най-добре в решетъчна купа, и оставете да къкрят много леко за 2-3 минути. Оставете да изстинат във водата, след това отцедете. Може да съхранявате в хладилник до 2 дни. За да поднесете: оставете да къкрят във вода в продължение на 10-15 минути, отцедете и сервирайте с хляб и масло със сладка горчица като подправка.





Виж още от категория "Колбаси"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта