Регистрация

Пушена свинска наденица

Автор:
jeni
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
1711
Оцени рецептата

1,3 м обвивки за наденица, с широчина около 5-6 см

2 кг нетлъсто прясно свинско месо

1 кг свинска сланина

3 1/3 с.л. ситно накълцан чесън

2 с.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/8 ч.л. лют червен пипер

1/8 ч.л. чили на прах

1/8 ч.л. индийско орехче

1/8 ч.л. бахар

1/2 ч.л.сушена мащерка

1 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. смлени дафинови листа

1/4 ч.л. градински чай

Течен пушек

 

Накиснете обвивката за около час в студена вода, за да омекне и да се разхлаби солта, в която е опакована. Нарежете на дължина 1,3 м, след това поставете тесния край на пълначка за колбаси в единия край на обвивката. Поставете края на пълначката на кранчето на мивката и пуснете студена вода през вътрешната част на обвивката, за да се отстрани всичката сол.

Нарежете месото и сланината на парчета около 0,5 см и смелете през едрото ренде на месомелачка. Комбинирайте свинското с останалите съставки в голяма купа и разбъркайте добре с дървена лъжица. Нарежете обвивката на парчета с дължина 66 см всяко и завържете единия край на всяко парче на 5 см от края. Поставете отворения край върху фунията на пълначката и напълнете със сместа и пригладете с внимателно с пръсти, без да натискате много плънката. Завържете и другия край и повторете с останалите обвивки, до изчерпване на пълнежа. Преди поднасяне изпържете в сух тиган леко нарязаните на места наденици.





Виж още от категория "Колбаси"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта