Пушена свинска наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 м обвивки за наденица, с широчина около 5-6 см
2 кг нетлъсто прясно свинско месо
1 кг свинска сланина
3 1/3 с.л. ситно накълцан чесън
2 с.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/8 ч.л. лют червен пипер
1/8 ч.л. чили на прах
1/8 ч.л. индийско орехче
1/8 ч.л. бахар
1/2 ч.л.сушена мащерка
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. смлени дафинови листа
1/4 ч.л. градински чай
Течен пушек
Накиснете обвивката за около час в студена вода, за да омекне и да се разхлаби солта, в която е опакована. Нарежете на дължина 1,3 м, след това поставете тесния край на пълначка за колбаси в единия край на обвивката. Поставете края на пълначката на кранчето на мивката и пуснете студена вода през вътрешната част на обвивката, за да се отстрани всичката сол.
Нарежете месото и сланината на парчета около 0,5 см и смелете през едрото ренде на месомелачка. Комбинирайте свинското с останалите съставки в голяма купа и разбъркайте добре с дървена лъжица. Нарежете обвивката на парчета с дължина 66 см всяко и завържете единия край на всяко парче на 5 см от края. Поставете отворения край върху фунията на пълначката и напълнете със сместа и пригладете с внимателно с пръсти, без да натискате много плънката. Завържете и другия край и повторете с останалите обвивки, до изчерпване на пълнежа. Преди поднасяне изпържете в сух тиган леко нарязаните на места наденици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ