Регистрация

Супа с царевица и наденица

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
1024
Оцени рецептата

1 полска наденичка, нарязана на тънки филийки

6 резена бекон, нарязан на кубчета

1 ч лук, нарязан

1/4 ч брашно

2 ч пилешки бульон

1 ч вода

4 ч царевица

2 ч картофи, нарязани на кубчета

1/8 ч.л. бял пипер

Червен сос от чушки

2 ч мляко

2 с.л. масло

 

В голяма тенджера, запържете наденицата и бекона, докато беконът стане хрупкав. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Изхвърлете повечето мазнина, като оставите само достатъчно за запържване на лука. Запържете лука за 5 мин. Постепенно добавете брашното. Добавете бульона и водата и запържете, като се разбърква непрекъснато. Добавете наденицата бекона, царевицата, картофите и белия пипер. Добавете червен сос на вкус. Изчакайте да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 15-20 минути. Разбърквайте от време на време. Добавете млякото и варете, докато супата се сгорещи и картофите омекнат. Покрийте с масло и поднесете.





Виж още от категория "Колбаси"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта