Регистрация

Соленки с плънка от кайма

Автор:
Благослава
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
1453
Оцени рецептата

За тестото:

2 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. сол

2/3 ч мазнина

1/4 ч масло или маргарин

1/3 ч ледена вода

За пълнежа:

2 ч.л. зехтин

1 малка глава лук, нарязан

3 стръка зелен лук

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч.л. лют пипер

450 г телешка кайма

1 с.л. къри на прах

1 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. куркума

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 ч вода

1/2 ч галета

 

За тестото: В голяма купа, смесете брашното, содата, кърито на прах, куркумата и солта. Нарежете мазнината и маслото в купата, разбъркайте докато се получи ронлива смес. Поръсете с водата, като се разбърква с вилица и се добавят още до 2 с.л. вода, ако е необходимо, за да се направи меко тесто. Оформете на топка и изравнете на диск. Увийте и оставете в хладилника в продължение на 1 час. За пълнежа: В тиган, сгорещете маслото на средно-висока температура; запържете лука, зеления лук, чесъна и лютия червен пипер за 3 минути или докато омекнат. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. На силен огън, запържете леко каймата за 5 минути или докато вече не е розова; отцедете мазнината. Върнете лучената смес в тигана, заедно с кърито на прах, мащерката, куркумата, солта и черния пипер; гответе за 3 минути на умерен огън. Налейте водата и оставете да заври. Добавете галетата; оставете да къкри в продължение на 3 минути или докато леко се сгъсти. Оставете да изстине. Разделете тестото на 16 парчета. На набрашнена сладкарска кърпа и като използвате покрита с тензух точилка, разточете всяко парче на 13 см кръг. Намажете краищата на горната половина с вода, поставете по 2 супени лъжици от пълнежа в центъра. Сгънете наполовина, натиснете краищата заедно с вилица да се запечатат. Пробийте два пъти; сложете в ненамаслена тава. Печете при 190 градуса във фурната за около 20 минути или до златисто.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта