Регистрация

Плънка за дъмплинги

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
1303
Оцени рецептата

114 г смляно свинско

3 с.л. соев сос

4 стръка зелен лук; ситно нарязан

1 кг стриди; обелени, течността запазена

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. шери

1 с.л. зеленчуково олио

1 глава лук, ситно нарязан

8 гъби нарязани

Черен пипер на вкус

1 червена чушка; нарязана на кубчета

1 с.л. натрошен ананас

1/2 ч.л. сусамово олио

 

1. В кухненски робот смесете каймата, соевия сос, лука, стридите, лимоновия сок и шерито, като разбиете за кратко.

2. Сгорещете олиото в уок или тиган.

3. Добавете сместа с каймата, зеления лук, гъбите, черния пипер, червената чушка, разбърква се и се запържва за 1-2 минути; добавете ананаса и заделената течност от стридите.

4. Продължете готвенето още 1 мин.

5. Поръсете със сусамово олио.

6. Охлажда се и се използва като плънка за дъмплинги.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта