Калмари с плънка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 килограм малки калмари, почистени, само туби
1/2 ч царевично олио
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1/2 ч късозърнест ориз
1/2 ч доматено пюре
1/4 ч вода
1 малка пръчка канела
2 цели зърна карамфил
Сол
Прясно смлян черен пипер
1/2 ч сухо бяло вино
Измийте хубаво тубите калмари.Подсушете. Сгорещете 1 с.л. масло в тиган и леко запържваме лука до прозрачно. Добавете ориза и се разбърква в продължение на 2 минути. Добавете доматеното пюре, водата, канелата, карамфила, нарязаните калмари и сол и черен пипер на вкус. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути или докато течността се абсорбира. Извадете пръчката канела и карамфила. Напълнете калмарите с оризовата смес, без да препълвате. Закрепете с клечки за зъби или зашийте с канап. Сгорещете останалото масло в дълбок тиган и запържете калмарите, като ги обръщате често. Намалете огъня, добавете виното, покрийте и оставете да къкри леко на слаб огън за 1 час или докато калмарите омекнат. Добавете малко вода, ако е необходимо по време на готвене. Поднася се горещо или топло като предястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ