Регистрация

Калмари с плънка

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1409
Оцени рецептата

1 килограм малки калмари, почистени, само туби

1/2 ч царевично олио

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1/2 ч късозърнест ориз

1/2 ч доматено пюре

1/4 ч вода

1 малка пръчка канела

2 цели зърна карамфил

Сол

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч сухо бяло вино

 

Измийте хубаво тубите калмари.Подсушете. Сгорещете 1 с.л. масло в тиган и леко запържваме лука до прозрачно. Добавете ориза и се разбърква в продължение на 2 минути. Добавете доматеното пюре, водата, канелата, карамфила, нарязаните калмари и сол и черен пипер на вкус. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути или докато течността се абсорбира. Извадете пръчката канела и карамфила. Напълнете калмарите с оризовата смес, без да препълвате. Закрепете с клечки за зъби или зашийте с канап. Сгорещете останалото масло в дълбок тиган и запържете калмарите, като ги обръщате често. Намалете огъня, добавете виното, покрийте и оставете да къкри леко на слаб огън за 1 час или докато калмарите омекнат. Добавете малко вода, ако е необходимо по време на готвене. Поднася се горещо или топло като предястие.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта