Регистрация

Пълнено пиле

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
996
Оцени рецептата

1 готова плънка с ориз и орехи

3 кг пиле

Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

1 ч сухо бяло вино и вода

разтопено масло - за намазване

лимонови резени за гарнитура

 

Пригответе плънката.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Измийте пилетата отвътре и отвън; подсушете напълно. Поръсете кухините със сол и черен пипер и напълнете с плънка; затворете с шишчета и вържете краката заедно с кухненски канап. Сложете в голяма тава за печене. Изсипете виното върху пилето и налейте водата в тавата. Печете пилето, като мажете често с масло, докато омекне (около 1 1/2 часа). Прехвърлете пилето в чиния. Покрийте леко с фолио и оставете да престои за около 10 - 15 мин. Изсипете соковете от тавата в малък тиган и се загрява до температура на сервиране; регулирайте подправките със сол и черен пипер. Изсипете в купа за сервиране. Свалете шишчетата и извадете плънката в купа за сервиране. Нарежете месото на порции и подредете в чиния; украсете с лимонови резени. Поднесете с плънката и соса.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта