Регистрация

Сладкиш с тиквички

Автор:
roni
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
720
Оцени рецептата

300 грама малки тиквички

200 г захар

4 жълтъка

Сокът и настърганата кора на един лимон

1 г сол

2 с.л. ром

100 г кокосови стърготини

100 г захаросани плодове - захаросани череши, за предпочитане. Да не се използва микс за кейк, защото вкусът ще бъде различен

3/4 ч + 2 супени лъжици брашно (100 г)

1 ч.л. бакпулвер

4 белтъка, охладени

Мазнина за намасляване на тавата за печене

200 г тъмна глазура за торта

кокосови стърготини за украса

 

Измийте и подсушете тиквичките и отрежете краищата. Настържете ситно небелените зеленчуци. Разпределете ги върху чиста кърпа и подсушете. Разбийте захарта и жълтъците, до получаването на крем и докато захарта се разтвори. Добавете лимоновия сок, лимоновата кора, солта, рома, кокоса и разбъркайте добре. Нарежете захаросаните череши на половинки или нарежете на малки парчета, по желание. Добавете ги към сместа. Смесете брашното и бакпулвера и ги прибавете, както и настърганите тиквички. Разбийте охладените белтъци на сняг и внимателно ги прибавете в тестото. Изсипете в добре намазнена тавичка, можете да я поръсите и с брашно. В предварително загрята фурна, печете на 180-200° за 40 до 50 минути. Оставете тортата да се охлади в тавичката за 5 до 10 минути, след което внимателно я обърнете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Половин ден преди сервиране, намажете тортата с глазура навсякъде. Глазурата трябва да изсъхне. Малко преди сервиране, поръсете с кокосови стърготини.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта