Сладкиш с тиквички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
300 грама малки тиквички
200 г захар
4 жълтъка
Сокът и настърганата кора на един лимон
1 г сол
2 с.л. ром
100 г кокосови стърготини
100 г захаросани плодове - захаросани череши, за предпочитане. Да не се използва микс за кейк, защото вкусът ще бъде различен
3/4 ч + 2 супени лъжици брашно (100 г)
1 ч.л. бакпулвер
4 белтъка, охладени
Мазнина за намасляване на тавата за печене
200 г тъмна глазура за торта
кокосови стърготини за украса
Измийте и подсушете тиквичките и отрежете краищата. Настържете ситно небелените зеленчуци. Разпределете ги върху чиста кърпа и подсушете. Разбийте захарта и жълтъците, до получаването на крем и докато захарта се разтвори. Добавете лимоновия сок, лимоновата кора, солта, рома, кокоса и разбъркайте добре. Нарежете захаросаните череши на половинки или нарежете на малки парчета, по желание. Добавете ги към сместа. Смесете брашното и бакпулвера и ги прибавете, както и настърганите тиквички. Разбийте охладените белтъци на сняг и внимателно ги прибавете в тестото. Изсипете в добре намазнена тавичка, можете да я поръсите и с брашно. В предварително загрята фурна, печете на 180-200° за 40 до 50 минути. Оставете тортата да се охлади в тавичката за 5 до 10 минути, след което внимателно я обърнете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Половин ден преди сервиране, намажете тортата с глазура навсякъде. Глазурата трябва да изсъхне. Малко преди сервиране, поръсете с кокосови стърготини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ