Сладкиш с боровинки и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г замразено тесто
600 г готова плънка за пай ябълки и канела
1 ч боровинки, пресни или замразени, цели
1 с.л. портокалов сок
1 с.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. подправка за ябълков пай
За топинга:
1/4 ч мляко
3/4 ч орехи, нарязани, разделени
1/4 ч брашно
1/4 ч захар
2 с.л. кафява захар
1/2 ч.л. канела
1/4 ч масло, меко
Размразете тестото според указанията на опаковката. Петнадесет минути преди печене, загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа, смесете ябълковата плънка за пай с боровинките, портокаловия сок, портокаловата кора, лимоновия сок и подправката за ябълков пай. Заделете. Пригответе топинга. Разделете тестото на 3 парчета. На леко набрашнена работна повърхност, разточете всяко парче тесто на правоъгълник. Сложете в тавичка. Срежете по 5 см ленти през 2-3 см от двете страни на двата правоъгълника тесто. Намажете по дължина в средната една трета 1 чаша от плънката. Поръсете с 1/4 ч орехи. Прегънете срязаните ленти тесто от двете страни, така че да се преплете като плитка. Намажете лентите тесто с малко мляко и 1/4 чаша от топинга. Повторете с останалото тесто. Оставете да втаса в продължение на 30 минути на топло място. Пекат в се предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 25 до 30 минути, като се покриват с алуминиево фолио след 20 минути, за да не потъмнеят прекалено. Извадете от тавата и оставете да се охлади. На глазурата: Смесете 1/4 чаша пудра захар с 1 с.л. мляко; разбъркайте до гладкост. За топинга: В средно голяма купа, смесете брашното, захарта и канелата; разбъркайте до гладкост. Нарежете маслото, с помощта на сладкарски нож, докато маслото е с размерите на малки зърна грах.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ