Регистрация

Сладкиш с боровинки и ябълки

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

450 г замразено тесто

600 г готова плънка за пай ябълки и канела

1 ч боровинки, пресни или замразени, цели

1 с.л. портокалов сок

1 с.л. настъргана портокалова кора

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. подправка за ябълков пай

За топинга:

1/4 ч мляко

3/4 ч орехи, нарязани, разделени

1/4 ч брашно

1/4 ч захар

2 с.л. кафява захар

1/2 ч.л. канела

1/4 ч масло, меко

 

Размразете тестото според указанията на опаковката. Петнадесет минути преди печене, загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа, смесете ябълковата плънка за пай с боровинките, портокаловия сок, портокаловата кора, лимоновия сок и подправката за ябълков пай. Заделете. Пригответе топинга. Разделете тестото на 3 парчета. На леко набрашнена работна повърхност, разточете всяко парче тесто на правоъгълник. Сложете в тавичка. Срежете по 5 см ленти през 2-3 см от двете страни на двата правоъгълника тесто. Намажете по дължина в средната една трета 1 чаша от плънката. Поръсете с 1/4 ч орехи. Прегънете срязаните ленти тесто от двете страни, така че да се преплете като плитка. Намажете лентите тесто с малко мляко и 1/4 чаша от топинга. Повторете с останалото тесто. Оставете да втаса в продължение на 30 минути на топло място. Пекат в се предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 25 до 30 минути, като се покриват с алуминиево фолио след 20 минути, за да не потъмнеят прекалено. Извадете от тавата и оставете да се охлади. На глазурата: Смесете 1/4 чаша пудра захар с 1 с.л. мляко; разбъркайте до гладкост. За топинга: В средно голяма купа, смесете брашното, захарта и канелата; разбъркайте до гладкост. Нарежете маслото, с помощта на сладкарски нож, докато маслото е с размерите на малки зърна грах.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта