Регистрация

Сладки с кайсиев пълнеж

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
827
Оцени рецептата

3 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

3/4 ч маргарин

1 1/2 ч захар

2 големи яйца

1 с.л. настъргана лимонова кора

За пълнежа:

170 г фурми, без костилка

1/2 ч сушени кайсии

1/2 ч нектар от кайсии

1/2 ч захар

1/4 ч лимонов сок

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1/2 ч орехи, нарязани

 

1. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Заделете.

2. В голяма купа разбийте захарта, маргарина, яйцата и лимоновата кора с електрически миксер на ниска до умерена скорост. Разбийте до побеляване и пухкав крем. Постепенно разбийте с брашното, докато сместа се оформи на гладко тесто. Оформете топка от тестото и увийте плътно. Охладете за няколко часа или за през нощта.

3. Пригответе плънката. В малка тенджера смесете нарязаните сушени кайсии, кайсиевия нектар, захарта и 1/2 чаша вода. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, покрито за 15 минути. Добавете нарязаните фурми и гответе още пет минути, като се разбърква често и наблюдавате внимателно да не залепне за дъното. Сместа трябва да е много гъста. Отстранете от огъня и добавете лимоновата кора, сока и счуканите орехи. Смесете добре и оставете настрана, за да се охлади напълно.

4. Разделете тестото на 4 части. На набрашнена повърхност, разточете тестото на правоъгълник. Нарежете 12 правоъгълника с остър нож, потопен в брашно.

5. Сложете ги в леко намазана тавичка. Намажете една чаена лъжичка от пълнежа на половината от всяко парче; прегънете отгоре и запечатайте краищата здраво с набрашнена вилица. Набодете на няколко места отгоре. Печете на 190 градуса във фурната за 10 -12 минути или до златисто.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта