Регистрация

Сладки гевречета

Автор:
roni
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
1083
Оцени рецептата

4 яйца

4 1/2 ч брашно

1 ч захар

4 ч.л. бакпулвер

1/2 ч масло

Канела/захар или сусамени семена

 

Разбийте яйцата. Добавете захарта и маслото. Разбийте добре. Добавете брашното и бакпулвера малко по малко, докато се образува гладко тесто. Оставете тестото за около 15 минути, за да не е твърде лепкаво. Разточете части от тестото на въженца с дебелината на молив. Срежете с нож и съединете краищата, така че да се получат кръгове. Набодете 4 или 5 пъти с ножа. Оваляйте в канелата/захарта, ако желаете, или намажете с разбитото яйце и поръсете със сусам. Печете на 180 градуса за 15 - 20 минути в леко намазана с масло тавичка. След като се охладят, върнете в изключената фурна за няколко минути, за да станат хрупкави. Съхранявайте в стъклен буркан с капачка. Също така може да разточите тестото и да изрежете формички, ако предпочитате.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта