Сицилиански бисквитки с пълнеж от смокини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 ч брашно
3 ч пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч мазнина
2 жълтъка
2 ч.л. ванилия
Студена вода, колкото е необходимо
226 г сушени смокини
1/4 ч бренди или сладък вермут
1 ч ябълково пюре
1 1/2 ч.л. портокалова кора, ситно нарязана
3/4 ч стафиди, нарязани
170 г шоколад, на парченца
1 ч.л. бахар
3/4 ч захаросани лимонови резенчета, нарязани
1/2 ч печени бадеми, нарязани
1/4 ч меласа
1/2 ч орехи, нарязани
1/4 ч фурми, нарязани
1 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. канела
1 ч.л. ванилия или бадемов екстракт
1/2 ч пудра захар
1 белтък
Сокът от 1/2 лимон
1 ч.л. ванилия
Пригответе тестото:
Комбинирайте брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта. Нарежете мазнината в тази смес, добавете жълтъците и ванилията. Разбъркайте и омесете. Ако е малко сухо, добавете студена вода, по една супена лъжица наведнъж, докато се образува еластично тесто. Нарежете на четири части, омесете всяка добре, покрийте и оставете да втасват 1 час.
На плънката:
Потопете сушените смокини в гореща вода за около 5 минути, отцедете и нарежете на кубчета. Смесват се с всички други съставки за пълнежа и се съхранява в хладилник за 1-2 часа.
Подгответе глазурата:
Смесете всички съставки заедно и заделете.
За да направите бисквитките:
Разточете тестото на правоъгълник. Нарежете на ленти с широчина по 10 см. Сложете от плънката във всяка лента и навийте на руло. Притиснете краищата, за да се слепят. Нарежете диагонално на парчета и сложете върху ненамаслена тавичка за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, до златист цвят. Намажете с глазурата докато са още горещи, върнете бисквитките във фурната за няколко минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ