Регистрация

Руло с лимонов крем

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
638
Оцени рецептата

Необходими продукти:

готварски спрей

1 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

2 белтъка

1/8 ч.л. винен камък

2 яйца

2/3 ч захар

1/3 чаша вода

1 ч.л. ванилов екстракт

3 с.л. пудра захар

За лимоновата плънка:

2/3 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

2/3 чаша вода

1 жълтък

1/4 ч лимонов сок

2 ч.л. настъргана кора от лимон

 

Начин на приготвяне:

За пълнежа: В малка купа смесете захарта и царевичното нишесте. Добавете 2/3 ч вода. Гответе над средно-слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа стане прозрачна и се сгъсти, 6 до 8 минути. Гответе още 1 минута. Отстранете от огъня. В малка купа, разбийте 1/2 от горещата смес с яйчния жълтък, след което се разбърква отново в тенджерата. Гответе още 1 минута. Добавете лимоновия сок и кората. Изсипете в малка купа. Покрийте с найлоново фолио. Охладете за поне 3 часа. За блата: Загрейте фурната до 190 градуса. Напръскайте плитка тава с готварски спрей. Застелете с восъчна хартия и отново напръскайте. На лист восъчна хартия, комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. В малка купа с електрически миксер, разбийте белтъците винения камък на сняг и заделете. Разбийте 2те яйца на крем. Постепенно добавете захарта, като биете непрекъснато, докато сместа е много гъста, около 2 минути. Добавете 1/3 чаша вода и ванилията. Добавете брашнената смес и разбъркайте до смесване. Добавете разбитите на сняг белтъци. Изсипете в подготвения съд за печене. Пече се 12-13 минути, или докато започне да се отдръпва от стените на съда и отскача при допир. Разхлабете с нож. Обърнете върху кухненска кърпа, поръсена с 2 с.л. пудра захар и отлепете хартията. Внимателно навийте на руло с помощта на кърпата. Оставете да се охлади напълно. След това развийте внимателно. Намажете с лимоновата плънка. Навийте отново на руло. Поставете със затворената страна надолу в чиния за сервиране. Поръсете с останалата 1 с.л. пудра захар.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта