Руло с лимонов крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
готварски спрей
1 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 белтъка
1/8 ч.л. винен камък
2 яйца
2/3 ч захар
1/3 чаша вода
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. пудра захар
За лимоновата плънка:
2/3 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
2/3 чаша вода
1 жълтък
1/4 ч лимонов сок
2 ч.л. настъргана кора от лимон
Начин на приготвяне:
За пълнежа: В малка купа смесете захарта и царевичното нишесте. Добавете 2/3 ч вода. Гответе над средно-слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа стане прозрачна и се сгъсти, 6 до 8 минути. Гответе още 1 минута. Отстранете от огъня. В малка купа, разбийте 1/2 от горещата смес с яйчния жълтък, след което се разбърква отново в тенджерата. Гответе още 1 минута. Добавете лимоновия сок и кората. Изсипете в малка купа. Покрийте с найлоново фолио. Охладете за поне 3 часа. За блата: Загрейте фурната до 190 градуса. Напръскайте плитка тава с готварски спрей. Застелете с восъчна хартия и отново напръскайте. На лист восъчна хартия, комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. В малка купа с електрически миксер, разбийте белтъците винения камък на сняг и заделете. Разбийте 2те яйца на крем. Постепенно добавете захарта, като биете непрекъснато, докато сместа е много гъста, около 2 минути. Добавете 1/3 чаша вода и ванилията. Добавете брашнената смес и разбъркайте до смесване. Добавете разбитите на сняг белтъци. Изсипете в подготвения съд за печене. Пече се 12-13 минути, или докато започне да се отдръпва от стените на съда и отскача при допир. Разхлабете с нож. Обърнете върху кухненска кърпа, поръсена с 2 с.л. пудра захар и отлепете хартията. Внимателно навийте на руло с помощта на кърпата. Оставете да се охлади напълно. След това развийте внимателно. Намажете с лимоновата плънка. Навийте отново на руло. Поставете със затворената страна надолу в чиния за сервиране. Поръсете с останалата 1 с.л. пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ