Ругала
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За плънката:
1 ч смлени орехи
1 ч касис
1/2 ч захар
1 ч.л. канела
За тестото:
226 г крема сирене; на стайна температура
2 ч универсално брашно
1 ч масло; на стайна температура
2 с.л. пудра захар
340 г кайсиев конфитюр
1. На пълнежа: Смесете орехите, касиса, захарта и канелата в купа.
2. На тестото: Смесете крема сиренето, брашното, маслото и захарта в процесор или миксер и разбъркайте добре.
3. Разделете тестото на четири парчета.
4. Поръсете всяко с брашно, като изтръскате излишното.
5. Разточете всяка част между листа восъчна хартия на 10 кръга.
6. Оставете в хладилника за 1 час.
7. Загрейте фурната до 190°С. Намаслете тавичка за печене.
8. Намажете всеки кръг тесто с кайсиев конфитюр. Разпределете пълнежа между кръговете, като го намазвате равномерно, но не прекалявайте, за да не прелее и да изгори в тавата при печене.
9. Нарежете всеки кръг на 12 триъгълника.
10. Навийте всеки триъгълник като започнете от дъното към върха.
11. Подредете върху приготвената тава, с върха надолу.
12. Печете до златисто, около 16-17 минути.
13. Прехвърлете върху решетка и оставете да изстине.
14. Съхранявайте бисквитките в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ