Регистрация

Рецепта за блат за пай

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
622
Оцени рецептата

5 ч брашно

3 с.л. кафява захар

2 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

450 г студена мас

1 яйце

2 с.л. оцет

студена вода

 

Измерете брашното, захарта, солта и бакпулвера в голяма купа. Нарежете свинската мас и разбъркайте до размера на малки зърна грах. Това се прави най-добре с ръце. Счупете яйцето в мерителна чашка и разбийте с вилица, докато се разпени и добавете оцета. Добавете достатъчно вода в същата чаша, така че да се получи една чаша. Налива се малко по малко в брашнената смес и се бърка ръце, докато течността се абсорбира. Разделете тестото на 4 топки. Увийте и оставете в хладилника. Съхранявайте в хладилник до две седмици или във фризера за по-дълъг период.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта