Регистрация

Пълнозърнести меки претцели

Автор:
lubo
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
1071
Оцени рецептата

1 1/8 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 1/8 ч брашно

1 с.л. сухо мляко

1/2 ч.л. сол

1 с.л. мазнина

2 с.л. меласа

5/8 ч вода

1 ч.л. суха мая

За поръсване:

1 яйце - разбито

3/4 с.л. черно сусамово семе (по желание)

1/4 ч едра сол (по желание)

 

Поставете първите 5 съставки във вътрешността на съда за хляб. Добавете меласата и водата. Затворете капака и поставете сухата мая в отделението за мая на уреда. Изберете: цикъл за пълнозърнесто тесто. Натиснете старт.

Разделете на 8 равни части. Оформете всяка част върху леко набрашнена повърхност на топка. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да престои 20 минути. С дланта на ръката, разточете всяко парче тесто върху леко набрашнена повърхност на въже с дължина около 25 см. Усучете веднъж, където тестото се припокрива. Повдигнете краищата и съберете с противоположните краища. Подпъхнете краищата. Поставете в намаслена тава за печене. Поръсете с вода отгоре. Оставете да втаса в слаба фурна (45 градуса) в продължение на 30 - 50 минути. Намажете с разбитото яйце. Поръсете по желание със сол или сусам. Печете на 190 градуса във фурната за 15 - 22 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта