Регистрация

Пълнено филе миньон с винен сос

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
08 Mar
|
Видяна:
776
Оцени рецептата

4 филета миньон (по 280 г)

340 г сирене Рокфор, натрошено

12 гъби шийтаке - тънко нарязани на филийки

1/2 ч масло, разтопено

За винения сос:

1/2 ч червено вино

6 лука шалот, нарязан на кубчета

2 ч телешки бульон

2 с.л. безсолно масло, охладено и нарязано на парчета

Сол на вкус

 

Направете прорез от едната страна на филетата. Прокарайте остър нож през процепа и изрежете джоб във вътрешността на филето. Напълнете филетата с редуващи се слоеве сирене и гъби. Завършете с гъби. Притиснете хубаво отвора. Сгорещете маслото на умерен огън. Добавете пълнените филета и запържете за 4-6 минути от всяка страна или до желаната готовност. Полейте филетата с винения сос. За винения сос: Сложете червеното вино и шалота в малка тенджерка. Кипнете на средно силен огън за 4-6 минути или докато течността се редуцира до 3 с.л. Добавете телешкия бульон и варете соса 15 минути или докато се редуцира с 1/4. Без да спирате да бъркате постоянно, добавете парченцата масло едно по едно. Добавете солта и се разбърква.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта