Регистрация

Пълнено пиле

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
1129
Оцени рецептата

1 пиле, с вътрешности

1/2 ч ориз, бял

Щипка шафран

2 стръка целина

10 средно големи гъби

3 стръка зелен лук

3 с.л. масло

 

Загрейте фурната до 225 градуса. Почистете пилето, извадете всички големи късове мазнина и изплакнете хубаво и от вътрешната страна. Сварете ориза в 1 чаша вода, заедно с шафрана. Добавете сол на вкус. Запържете дреболиите в около 2 с.л. масло. Докато те се готвят, почистете и нарежете целината, гъбите и лука на малки парченца. Когато дреболиите са готови, ги нарежете ситно. Смесете ориза, зеленчуците и гъбите в купа и напълнете толкова, колкото побере пилето. Завържете краката хубаво. Втрийте около 1 с.л. масло върху кожата на пилето. Поставете останалата плънка в стъклен или керамичен съд, покрийте с капак и оставете настрана. Поставете пилето във фурната, непокрито. След 10 минути намалете температурата до 180 градуса. Пилето трябва да се готви за около 20 минути на половин килограм. Половин час преди готовност, сложете допълнителната плънка във фурната.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта