Регистрация

Пълнени украински кнедли

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
981
Оцени рецептата

4 ч брашно

Сол

4 жълтък

2 с.л. олио

14 ч вода

4 големи белтъка, леко разбити

8 с.л. масло

За картофената плънка:

6 с.л. масло

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

3 големи картофа, обелени, сварени и намачкани на пюре

115 г сирене

60 г настърган кашкавал

Сол и пипер (на вкус)

За плънката с кисело зеле:

3 резена бекон, ситно нарязан на кубчета

1 голяма глава лук, нарязан

3 1/2 ч кисело зеле, изплакнато и отцедено

1 1/2 с.л. доматено пюре

2 ч.л. захар

1/3 ч пилешки бульон

 

За кнедлите:

В кухненски робот, смесете брашното и 1/2 чаена лъжичка сол. С работещ мотор, добавете жълтъците и маслото през подаващата тръба, след това се добавя водата, на бавен, постоянен поток, докато тестото образува топка около острието. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете до гладкост, около 2 мин. Покрийте с кърпа и оставете да престои за половин час. Разделете наполовина и оформете две топки. Оставете едната покрита с кърпа. Разточете другата топка тесто върху набрашнена повърхност до слой с дебелина 0,3 см. Изрежете кръгове с помощта на чаша с диаметър 7-8 см. Поставете пълна чаена лъжичка желаната плънката в средата на всеки кръг. Прегънете на полукръг. Намажете краищата с яйчен белтък и ги слепете здраво с острието на вилица, за да се запечатат. Поставете в леко набрашнена голяма тава на около 3 см една от друга и дръжте покрити с влажна кърпа. Повторете с останалото тесто и плънка. В голяма тенджера, сложете около 6 литра вода да заври. Намалете огъня до умерен и сложи половината кнедли във водата. Сварете, като се разбърква от време на време с дървена лъжица, за да не залепват, докато се издигнат на повърхността - 6-7 минути. С решетъчна лъжица, извадете внимателно кнедлите в гевгир и се отцеждат много добре. Прехвърлят се в дълбока купа за сервиране и се смесват с половината от маслото.

За картофената плънка:

Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете лука и задушете, докато леко покафенее, около 15 минути. Свалете от огъня и охладете леко. В голяма купа смесете картофите, сиренето и кашкавала. Добавете задушения лук заедно с разтопеното масло и разбъркайте добре. Подправя се със сол и черен пипер.

За плънката с кисело зеле:

Задушете бекона в голям тиган на средно силен огън, докато пусне мазнината си. Извадете от съда и заделете. Отцедете мазнината от тигана, като оставите 2 с.л. Добавете лука в тигана и задушете, като се разбърква често на умерен огън, докато добре покафенее, почти 15 минути. Увеличете огъня до средно-висок, добавете зелето и задушете, като се разбърква, докато омекне, 10 до 15 минути. Прибавете доматеното пюре, захарта и бульона. Намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри 20 мин. Махнете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура, преди да използвате. Използвайте заделения бекон като топинг.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта