Регистрация

Пълнени патешки бутчета в було с винен сос

Автор:
roni
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
978
Оцени рецептата

За соса:

2 патешки бутчета

6 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук

1 голям морков

1 средно голям домат

1 щипка мащерка

1 дафинов лист

6 зърна черен пипер

400 мл червено вино

1 ч патешки бульон или

1 ч телешки бульон

450 г бели репи

30 г масло

85 г було

За плънката:

30 г свинско

30 г бекон

15 г пилешки черен дроб

1 средно голяма глава лук шалот, нарязан

15 г масло

1 жълтък

1 трюфел

2 с.л. сметана

Сол

Пипер

 

За соса: Нарежете костите от обезкостените бутчета и сложете в голям тиган със сгорещения зехтин. Добавете лука и морковите и запържете. Добавете четвъртинките домати, мащерката, дафиновия лист, пипера и солта. Деглазирайте с червено вино и телешки бульон, след което се готви за около 1 час. Прецедете и оставете настрана.

За плънката: Прокарайте свинското, бекона и пилешките дробчета през месомелачка. Загрейте маслото в тиган и задушете шалота. В купа смесете нарязаните смлени меса, лука, жълтъка, нарязания трюфел, сметаната, солта и пипера. Заделете.

За поднасяне: Обелете репите и оформете като малки копия. Поставете репите в малка тенджера, покрийте с вода, добавете маслото и солта, след което оставете да заври. Когато течността почти се изпари, добавете 1/2 чаена лъжичка захар. Продължете да се готвите, докато се оформи кафява глазура в съда. Деглазирайте с 1/4 чаша от соса и заделете за гарнитура.

Изтънете обезкостените патешки бутчета с чукче за месо. Нарежете булото на 2 квадрата. Сложете по едно бутче във всеки и поръсете със сол и пипер. Поставете част от пълнежа в центъра на всяко бутче. Затворете плънката с месо и увийте с булото. Поставя се в намазана с масло тавичка и се пече на 250С във фурната за 20-25 минути. Загрейте запазения сос, като разбиете в него малки парченца студено масло. Проверете подправките. Поднесете всяко бутче в отделна чиния, гарнирано с ряпа и полято със сос.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта