Регистрация

Патешки пилаф

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
1250
Оцени рецептата

3 ч печено патешко месо, обезкостени и без кожа, нарязано на кубчета

1 ч ориз

3 с.л. олио

1 ч нарязана целина

4 ч бульон

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/2 ч сушени кайсии, нарязани

 

Задушете ориза в олиото в голям тиган, като се разбърква често, само до златисто; добавете целината и запържете леко още пет минути. Добавете бульона, солта и черния пипер и оставете да заври. Изсипете в тавичка, прибавете патешкото и кайсиите и покрийте. Пече се в умерена фурна, докато оризът омекне и течността се абсорбира.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта