Регистрация

Патица със сладко-кисел сос от сливи

Автор:
elenkova
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
1525
Оцени рецептата

1 патица, около 2 – 2,5 кг, почистена

1 с.л. универсална китайска подправка на прах

1 ч.л. сол

1 ч воден кестен на прах

Вряща вода

Сладко-кисел сос от сливи

Олио за пържене

Натрошени препечени бадеми

 

Сложете патицата в голяма тенджера с достатъчно вряща вода, че да я покрие. Добавете подправките и солта и оставете да къкри, докато омекне, покрита, за около 1 до 1 1/4 часа. Извадете патицата от течността и оставете да се охлади. Свалете месото от костите и изхвърлете кожата. Изсипете водния кестен на прах в малък огнеупорен съд. Натиснете месото отгоре. Покрийте и задушете на пара в стимера за 30 минути или докато прахът се желира в плътна коричка. Махнете от стимера и оставете да се охлади. Покрийте и оставете в хладилника, до употреба. Около 30 минути преди да сервирате, подгответе сладко-киселия сос от сливи; Заделете и дръжте на топло. Затоплете чинии за сервиране на слаба фурна. Загрейте олиото във фритюрник и запържете патешкото бързо на партиди до хрупкавост. Отстранява се с решетъчна лъжица и се отцежда на хартиени кърпи. Повторете с останалото месо. Сервирайте веднага със сладко-кисел сос от сливи, гарнирано с ядките.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта