Регистрация

Пълнена гъска

Автор:
jeni
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
816
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

1 гъска (4-4.5 кг) 

3 ч ориз, сварен 

1 1/2 ч ябълки, обелени и почистени от семената 

1/2 ч стафиди 

1/2 ч лук, нарязан 

1 ч.л. розмарин 

1/2 ч.л. сол 

1/8 ч.л. пипер 

1 яйце, разбито 

магданоз (по желание) 

резенчета портокал (по желание) 

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Изплакнете гъската обилно с вода; подсушете. Набодете кожата с вилица. Смесете ориза и следващите 7 съставки, като се разбърква добре. Напълнете гъската със сместа и забодете с дървени шишчета. Сложете с гърдите нагоре в тава за печене. Пече се, непокрито, на 180С в продължение на 2 до 2-1/2 часа. Гарнирайте с магданоз и портокалови филийки.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта