Регистрация

Пуйка с текила и сушени плодове

Автор:
irina
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
1067
Оцени рецептата

Необходими продукти:

5,5 кг пуйка

900 г смесени сушени плодове

1 ч златисти стафиди

4 средно големи ябълки, нарязани на кубчета

Сокът на 4 портокала

1 консерва люти чушки

3 ч текила

3 ч портокалов коняк

2 бучки масло, нарязани на парчета от по 2,5 см

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160ºС. Измийте и подсушете пуйката отвътре и отвън. Заделете. Смесете сушените плодове, стафидите и ябълките в купа. Сложете портокаловия сок и лютите чушки (със соса) в блендер или кухненски робот и разбийте за 1 минута. Добавя се по 1 чаша текила и коняк, след това изсипете сместа върху плодовете и оставете да престои 15 минути. Отцедете плодовете, заделете течността. Нарежете половината от маслото на парчета и се смесва с плодовете. Напълнете пуйката с по-голямата част от плодовете. Поставете пуйката в плик за печене, подредете останалите плодове отгоре и полейте със заделения портокалов сок, смесен с алкохол. Смесете останалата текила и коняк. Напълнете спринцовка с течността и инжектирайте пуйката навсякъде. Разтопете останалото масло и внимателно се изсипва върху пуйката в плика за печене. Запечатайте плика и направете малък прорез, за да излиза парата. Поставя се в тава и се пече в продължение на 2 1/2 часа. На всеки 30 минути отваряйте плика (като внимавате да не се изгорите от парата) и инжектирайте още алкохол, докато го използвате всичкия. Когато сте готови да сервирате, отворете плика, сложете пуйката в чиния и издълбайте плънката с плодовете. Поставете всички плодове в купа за сервиране. Прецедете соковете, които са се събрали в плика, отстранете мазнините и поднесете като сос.





Виж още от категория "Празнични"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта