Регистрация

Коледни бишкоти

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
1098
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 ч масло или маргарин

1 ч захар

2 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. анасон, натрошен

2 яйца

1 жълтък

3 ч брашно

1/2 ч червени захаросани череши, нарязани на кубчета

1/2 ч смесени захаросани плодове

1 с.л. портокалова кора; ситно настъргана

1 белтък

1 с.л. захар

 

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото или маргарина в голяма купа с електрически миксер на средна до висока скорост в продължение на 30 секунди. Добавете 1 чаена чаша захар, бакпулвера и анасона. Разбийте докато се смесят добре. Разбийте с цялото яйце и жълтъка. Разбийте с колкото можете от брашното. Добавете останалото брашно, захаросаните плодове, кората от портокал и се разбърква с лъжица. Разделете наполовина. Оформете всяка половина на кекс. Поставете в леко намаслена тавичка. Разбъркайте заедно белтъка и 1 чаена лъжичка вода. Намажете тестото. Поръсете с 1 с.л. захар. Печете на 190 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто. Охладете в продължение на 1 час в съда. Нарежете по диагонал на филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките, с нарязаната страна нагоре, в ненамазана тава. Пече се на 160С във фурната за 10 минути. Обърнете филийките и се пекат още 10-13 минути. Охлажда се върху решетка. Сервирайте с вино или кафе за потапяне.





Виж още от категория "Празнични"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта