Регистрация

Коледно мариновано свинско

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
23 Dec
|
Видяна:
212
Оцени рецептата

Необходими продукти:

свински вартни пържоли с кост - по 300-350 г за порция (Сами преценете количеството порции спрямо гостите, които очаквате за празника. Останалите продукти ще дам съобразявайки се с 4 порции или 1,2-1,4 кг месо)

1 голяма глава лук

4-5 скилидки чесън

1 с.л. смлян кимион

150 мл соев сос

8 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Окрехкотете пържолите, ако имате чук или инструмент, който е със зъбци, които пробождат месото. Ако не - набучкайте с нож и след това начукайте с обикновения чук за месо. Не трябва да ги изтънявате особено, а просто да образувате микроцепнатини между мускулните влакна, за да може да попие по-добре маринатата. В купа смесете соевия сос с намачканите лук и чесън (може и да ги минете през чопър) и кимиона. Всяка от пържолите обтрийте добре с тази смес и когато попият всичко, ги оставете в купата да се мариноват. Покрийте я със стреч, за да не омирише хладилника и приберете за поне 4 часа.

Сипете 2 с.л. олио в тиган и сгорещете на силен огън. Запържете всяка от пържолите за по 4 минути от страна на силната температура, като преди всяка следваща добавяте олио и изчаквате силно да се сгрее. Запечатаните пържоли редете в тава. Пъхнете в сгорещена на 200 градуса фурна за още 20-25 минути - времето за готвене зависи от дебелината им и степента на препеченост, която харесвате.

 





Виж още от категория "Празнични"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта