Регистрация

Портокалови бишкоти с мед

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
709
Оцени рецептата

2 ч брашно

1/3 ч захар

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сушена настъргана кора от портокал

1/3 ч нарязани орехи или френско грозде (по желание)

1/4 ч + 2 с.л. яйчен заместител (може да използвате яйчен белтък)

2 с.л. мед

2 с.л. замразен портокалов сок концентрат, размразен

 

1. В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и портокаловата кора. Разбъркайте хубаво. Добавете орехите или касис по желание и разбъркайте. Добавете останалите съставки и разбъркайте до получаването на тесто.

2. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и оформете две рула с размери 20 х 5 см. Изравнете леко. Напръскайте тава за печене с незалепващ спрей за готвене и сложете тестото. Печете на 180 градуса за около 23 минути, или докато леко покафенеят. Прехвърлете върху решетка и оставете да се охлади за 10 минути.

3. Поставете изпеченото тесто върху дъска за рязане и използвайте назъбен нож, за да нарежете по диагонал на филийки с дебелина 1,3 см. Поставете парчетата в тавичка и печете на 150 градуса в продължение на 20 минути или докато леко покафенеят. Обърнете веднъж на 10-тата минута.

4. Прехвърлете бишкотите върху решетка, за да се охладят напълно.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта