Портокалови бишкоти с мед
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1/3 ч захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сушена настъргана кора от портокал
1/3 ч нарязани орехи или френско грозде (по желание)
1/4 ч + 2 с.л. яйчен заместител (може да използвате яйчен белтък)
2 с.л. мед
2 с.л. замразен портокалов сок концентрат, размразен
1. В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и портокаловата кора. Разбъркайте хубаво. Добавете орехите или касис по желание и разбъркайте. Добавете останалите съставки и разбъркайте до получаването на тесто.
2. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и оформете две рула с размери 20 х 5 см. Изравнете леко. Напръскайте тава за печене с незалепващ спрей за готвене и сложете тестото. Печете на 180 градуса за около 23 минути, или докато леко покафенеят. Прехвърлете върху решетка и оставете да се охлади за 10 минути.
3. Поставете изпеченото тесто върху дъска за рязане и използвайте назъбен нож, за да нарежете по диагонал на филийки с дебелина 1,3 см. Поставете парчетата в тавичка и печете на 150 градуса в продължение на 20 минути или докато леко покафенеят. Обърнете веднъж на 10-тата минута.
4. Прехвърлете бишкотите върху решетка, за да се охладят напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ