Регистрация

Портокалова торта с кафе

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
636
Оцени рецептата

2 ч масло, меко

1 ч сварено еспресо

1 ч + 2 с.л. захар

1/4 ч.л. кора от портокал

1/4 ч.л. портокалов екстракт

2 с.л. портокалов коняк

304 г полусладък шоколад, натрошен

115 г неподсладен шоколад, натрошен

8 яйца, леко разбити

 

В малка тенджера, разтопете маслото над умерено слаб огън, като прибавите еспресото, захарта, кората, екстракта от портокал и ликьора и сместа се прехвърля купа. Разтопете полусладкия и неподсладения шоколад на водна баня, като се разбърква от време на време. Разбъркайте шоколада в сместа с масло, добавете яйцата, като се разбърква само докато сместа е гладка. Сложете пергаментова хартия на дъното на 23 см тава и намажете с масло хартията. Изсипете сместа в съда, сложете в тавичка и добавете достатъчно топла вода, така че да достигне до половината от височината на стените. Пече се в средата на предварително загрята фурна на 180С за 1 час. Извадете тортата от водната баня, оставете да изстине на решетка и охладете, покрито хлабаво, в продължение на 3 часа. Прокарайте нож по ръба на съда и потопете дъното в гореща вода за 3 секунди. Покрийте с чиния и обърнете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта