Регистрация

Портокалова торта

Автор:
Ivko
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
559
Оцени рецептата

1 ч масло; меко, със стайна температура

2 ч пудра захар

3 1/3 ч брашно

4 ч.л. бакпулвер

1 ч мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч.л. портокалов екстракт

6 белтъка, разбити на сняг

1 ч портокалов мармалад

За портокаловата глазура:

1/4 ч захар

1/2 ч.л. винен камък

1/8 ч.л. сол

2 белтъка

1/4 ч студена вода

1 ч.л. портокалов екстракт

1/2 ч.л. ванилов екстракт

 

Разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете брашното и бакпулвера, като се редуват с млякото. Добавете ванилията и екстракта. Добавете разбитите на сняг белтъци. Разпределете сместа в 3 кръгли тави с диаметър 23 см, предварително намаслени и набрашнени. Пече се на 190 градуса във фурната за 20-25 минути или до готовност. Извадете и охладете, преди да извадите от съдовете. Намажете един от блатовете с портокалов мармалад. Покрийте с втори блат и отново намажете; покрийте с третия блат. Намажете щедро с портокаловата глазура. За глазурата: Напълнете голяма тенджера с около 7 сантиметра вода. Нагрява се, докато водата започне да къкри. Изключете котлона.  Смесете захарта, винения камък, солта, белтъка и студената вода в огнеупорна купа. Включете отново котлона и оставете тенджерата да закъкри. Сложете купата на водната баня и разбийте с телена бъркалка за 5-7 мин. на сняг. Свалете от огъня и добавете портокаловия аромат и ванилията.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта