Регистрация

Плънка с плодове и ядки

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1104
Оцени рецептата

18 цели сини сливи без костилка

1/2 ч сушен касис

1 ч стафиди

24 сушени кайсии, половинки

1/4 ч бърбън

3 ябълки,

1 от които небелена, почистена от сърцевината и нарязана

3 големи глави лук, обелени и нарязани на кубчета

3 стръка целина, нарязана на кубчета

4 с.л. масло, разтопено

2/3 ч ядки макадамия

2/3 ч цели ядки кашу

1 ч несолени парчета орех

2 ч цели сурови червени боровинки

1 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. сушен керевиз

1 ч.л. фино нарязан пресен магданоз

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 яйца, леко разбити

 

Поставете сливите, касиса, стафидите и кайсиите в купа и полейте с бърбъна. Покрийте съда и се накисва за една нощ. Ако използвате осолени ядки макадамия и осолено кашу, сложете ги в цедка и премахнете солта от тях, като изплакнете със студена вода. Отцедете върху хартиени кърпи. Загрейте 2 супени лъжици растително масло в тиган и добавете ядките. Препечете ги, като се бърка непрекъснато, до златисто. Смесете ябълките, лука и целината и в голям тиган заедно с маслото. Гответе сместа на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато лукът и целината омекнат, около 11 минути. Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете накиснатите плодове и всички останали съставки. Леко разбъркайте плънката с две големи лъжици, докато е равномерно смесена. Заделете, докато подготвяте пуйката за печене. Напълнете пуйката с 3/4 от пълнежа и се пече в зависимост от размерите.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта