Регистрация

Плънка за пуйка с хляб

Автор:
roni
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
854
Оцени рецептата

За хляба:

2/3 ч вода

1 яйце

2 с.л. масло или маргарин

1/4 ч лук, нарязан на кубчета

1 1/2 ч.л. кафява захар или

1 1/2 ч.л. бяла захар

1/3 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

2/3 ч.л. сушен градински чай

2/3 ч.л. семена целина

1/2 ч.л. универсална подправка за пилешко

1/2 ч царевично брашно

1 2/3 ч брашно

1 ч.л. мая

За плънката:

1/2 ч нарязана целина

1/4 ч нарязан лук

3 с.л. масло или маргарин

3 1/2 ч нарязан на кубчета или натрошен хляб

3/4 ч пилешки бульон

1/4 ч орехи

Сол и черен пипер на вкус

 

За тестото: Изпечете хляб в машината за печене на хляб, като използвате препоръчвания от производителя цикъл. За плънката: Запържете целината и лука в маслото, докато омекнат. Смесете ги с хляба в купа. Добавете затопления бульон и подправете и разбъркайте, докато са добре смесени. Напълнете пуйка или изпечете плънката в покрита йенска тенджера на 180С за 20 мин.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта