Регистрация

Плънка за пуйка с кестени

Автор:
петя добрева
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
1638
Оцени рецептата

2 глави лук, нарязани

1 стрък целина; нарязан

2 с.л. масло

450 г телешка кайма

1 пуешки черен дроб, ситно нарязан

450 г мека наденица

1/2 ч червено сухо вино

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. прясно нарязан магданоз

1 с.л. прясно нарязан копър

340 г печени кестени, обелени и нарязани ситно

113 г кедрови ядки

1/2 ч бели стафиди

1/4 ч бял ориз

1 ч вода

450 г галета

Сол и черен пипер на вкус

 

Запържете лука и целината в масло. Добавете каймата, черния дроб и наденицата и гответе до покафеняване. Добавете виното и доматеното пюре, а след това подправките и оставете да къкри до омекване. Добавете ядките, стафидите и ориза. Налейте водата и гответе, покрито с капак, докато оризът е готов. Смесете с галетата и подправете на вкус. Напълнете пуйката с тази смес.





Виж още от категория "Празнични"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта