Регистрация

Плънка за пуйка с воденички и ориз

Автор:
irina
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
1223
Оцени рецептата

2 ч кафяв или бял ориз

225 г пилешки воденички

Бульон от сварените воденички

1/2 връзка целина, нарязана фино

1 голяма чушка, нарязана на кубчета

2 средно големи глави лук, нарязан

Сол и пипер (на вкус)

Лют червен пипер (на вкус)

По желание:

Подправка за пилешко, градински чай и чесън на прах на вкус

1/4 ч сос Уорчестър или на вкус

1 консерва (340 г) царевица

 

Сварете ориза според указанията на опаковката. Сварете воденичките в подсолена вода до омекване, охладете и нарежете; заделете бульона. Запържете целината, лука и чушката, докато целината поомекне. Добавете всички подправки с изключение на соса Уорчестър. Оставете на слаб огън за 5 минути. Добавете соса Уорчестър и царевицата и варете на слаб огън за 10 мин. Смесете ориза и зеленчуковия микс. Добавете нарязаните воденички и се разбърква много добре. Използвайте бульона, за да се навлажни сместа, ако е необходимо. Напълнете пуйката и я изпечете.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта