Регистрация

Питки за хамбургер

Автор:
blazheva
|
Дата:
13 Apr
|
Видяна:
771
Оцени рецептата

1/2 ч вода

1/2 ч мляко

1 голямо яйце

1 с.л. масло или маргарин

3/4 ч.л. сол

3 1/4 ч брашно

2 TB захар

1 ч.л. подправки, като листа мащерка, босилек, листа риган, розмарин или италиански подправки

2 ч.л. мая за хляб

1 голям яйчен белтък

1 с.л. вода

сусамово семе

 

Добавете съставките в машина за месене на тесто в реда, посочен от производителя на машината. Изберете работен цикъл тесто / ръчно. Когато цикълът приключи, извадете тестото от машината върху леко набрашнена повърхност. Разделете тестото на девет равни части. Оформете всяка на гладка топка. Поставете в голяма намазана с масло тава. Приплескайте топките на кръгове и покрийте. Оставете на топло, да втаса, докато удвои обема си, около 20-30 минути Леко разбийте белтъка и водата и намажете с четка питките. Поръсете със сусам и печете на 190ºС за 12 - 15 минути или до готовност.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта