Пилешко с плънка от гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г гъби, ситно нарязани
1/4 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. индийско орехче (по желание)
1/2 ч заквасена сметана
5 с.л. масло или маргарин
1/2 ч.л. сол
1 с.л. италиански подправки
1 1/2 ч галета
4 пилешки гърди, обезкостени, разполовени, без кожа
1/2 ч пилешки бульон
За подправките:
1/4 с.л. риган
1/2 с.л. босилек
1/4 с.л. розмарин
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разтопете 4 с.л. масло в тенджерата. Добавете гъбите, сол и черен пипер и варете, като се разбърква често, докато гъбите станат много тъмни и абсорбират всичкото масло. Отстранете от огъня. Добавете сместа от подправките при галетата. Добавете 3/4 ч от галетата и индийското орехче. Разделете гъбената плънка на 8 порции и поставете част от плънката в центъра на всяко парче пилешко. Навийте на руло и сложете в намаслена тавичка. Разтопете останалата супена лъжица масло и намажете месото. Поръсете с останалата 3/4 чаша галета, докато всички парчета са покрити. Смесете заквасената сметана със сгорещения пилешки бульон и се изсипват върху пилето. Пече се в продължение на 45-60 минути или докато леко покафенее.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ