Регистрация

Пилешко с плънка от гъби

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
928
Оцени рецептата

450 г гъби, ситно нарязани

1/4 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч.л. индийско орехче (по желание)

1/2 ч заквасена сметана

5 с.л. масло или маргарин

1/2 ч.л. сол

1 с.л. италиански подправки

1 1/2 ч галета

4 пилешки гърди, обезкостени, разполовени, без кожа

1/2 ч пилешки бульон

За подправките:

1/4 с.л. риган

1/2 с.л. босилек

1/4 с.л. розмарин

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разтопете 4 с.л. масло в тенджерата. Добавете гъбите, сол и черен пипер и варете, като се разбърква често, докато гъбите станат много тъмни и абсорбират всичкото масло. Отстранете от огъня. Добавете сместа от подправките при галетата. Добавете 3/4 ч от галетата и индийското орехче. Разделете гъбената плънка на 8 порции и поставете част от плънката в центъра на всяко парче пилешко. Навийте на руло и сложете в намаслена тавичка. Разтопете останалата супена лъжица масло и намажете месото. Поръсете с останалата 3/4 чаша галета, докато всички парчета са покрити. Смесете заквасената сметана със сгорещения пилешки бульон и се изсипват върху пилето. Пече се в продължение на 45-60 минути или докато леко покафенее.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта