Регистрация

Печено патешко

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
994
Оцени рецептата

2 патици, около 2 кг всяка

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

3 малки глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки

 

Измийте и подсушете патиците. Набодете кожата с вилица, за да изтече мазнината. Заделете вътрешностите за бульон. Втрийте кожата със смес от сол и черен пипер: напълнете с 4 четвъртинки лук кухината на всяка птица; поставете върху решетка в голяма тава. Печете в бавна фурна (160С) до златисто-кафяво. Нарежете патиците на 4 порции. Прехвърлете в топли чинии за сервиране. Поднесете.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта