Регистрация

Печена гъска с ябълки

Автор:
любомира
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
1035
Оцени рецептата

1 гъска, около 5-6 кг

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

4 стръка прясна мащерка

4 дафинови листа

3 ябълки, срязани на 4

2 глави лук, обелени и нарязани на 4

2 стръка целина, подрязани и нарязани на филийки

 

Подсушете гъската и втрийте сол и пипер по цялата й повърхност. Поставете мащерката, ябълките, целината и лука в кухината, затворете с шишове и плътно зашийте с канап. Поставете с гърдите надолу в намаслена голяма тава. Пробийте кожата с вилица и печете гъската, непокрита, в продължение на 30 минути на 250С. Намалете фурната до 200С и печете, непокрита, за още 30 минути. Излейте всички мазнини и внимателно обърнете гъската на другата страна и печете непокрита в продължение на 1 час. Изсипете мазнината от съда отново и набодете гъската отново с вилица и добавете останалите две чаши вода в тавата; продължете да печете гъската, непокрита за 1 до 1 1/2 часа.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта