Регистрация

Пандишпанова торта с шоколадов крем с бадемов ликьор

Автор:
margarita
|
Дата:
16 Jan
|
Видяна:
931
Оцени рецептата

На тортата:

2/3 ч захар

7 големи яйца

3/4 ч.л. брашно

3 с.л. царевично нишесте

2 ч.л. настърганата лимонова кора

За пълнежа:

3 ч бита сметана

170 г полусладък шоколад, натрошен

1/4 ч бадемов ликьор

1 пандишпанов блат за торта, разделен на две

 

За пандишпановия блат:

Пресейте брашното и царевичното нишесте заедно три пъти в малка купа. Заделете. Разбъркайте яйцата и захарта на водна баня. Сместа се загрява над гореща вода до 50С и се разбива, докато удвои обема си. Внимателно прибавете брашното, царевичното нишесте и лимоновата кора в яйчената смес. Изсипете в намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Печете на 210С докато стегне и отскача при допир. Извадете от съда и оставете да се охлади. За плънката: Загрейте сметаната до 60С. При разбъркване се добавя шоколадът и се отстранява от огъня. Разбърква се докато се разтопи, след това се оставя в хладилника за през нощта. За поднасяне: Сложете половината блат върху чиния за сервиране и се поръсва с половината ликьор. Разбийте сметаната на сняг. Намажете 1/4 от сместа върху блата. Покрийте с другия блат и поръсете с останалия ликьор. Глазирайте отгоре и отстрани с шоколадовия пълнеж.





Виж още от категория "Шоколад"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта