Пандишпанова торта с шоколадов крем с бадемов ликьор
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
На тортата:
2/3 ч захар
7 големи яйца
3/4 ч.л. брашно
3 с.л. царевично нишесте
2 ч.л. настърганата лимонова кора
За пълнежа:
3 ч бита сметана
170 г полусладък шоколад, натрошен
1/4 ч бадемов ликьор
1 пандишпанов блат за торта, разделен на две
За пандишпановия блат:
Пресейте брашното и царевичното нишесте заедно три пъти в малка купа. Заделете. Разбъркайте яйцата и захарта на водна баня. Сместа се загрява над гореща вода до 50С и се разбива, докато удвои обема си. Внимателно прибавете брашното, царевичното нишесте и лимоновата кора в яйчената смес. Изсипете в намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Печете на 210С докато стегне и отскача при допир. Извадете от съда и оставете да се охлади. За плънката: Загрейте сметаната до 60С. При разбъркване се добавя шоколадът и се отстранява от огъня. Разбърква се докато се разтопи, след това се оставя в хладилника за през нощта. За поднасяне: Сложете половината блат върху чиния за сервиране и се поръсва с половината ликьор. Разбийте сметаната на сняг. Намажете 1/4 от сместа върху блата. Покрийте с другия блат и поръсете с останалия ликьор. Глазирайте отгоре и отстрани с шоколадовия пълнеж.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ