Пай с ягоди
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За блата:
3/4 ч масло, разтопено
1 1/2 ч.л. брашно
1 с.л. пудра захар
3/4 ч орехи, нарязани
За топинга:
1 кг ягоди, разделени
1/2 ч вода
1 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
За пълнежа:
1 1/4 ч сметана за разбиване
115 г крема сирене, меко
3/4 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч пудра захар
Загрейте фурната до 190С. За блата, смесете разтопеното масло с брашното, пудрата захар и орехите. Притиснете по дъното на кръгла тава за пай. Пече се около 25 минути или докато леко покафенее. Оставя се да изстине. Намачкайте достатъчно ягоди, така че да се получи 1 чаша. Отрежете дръжките на останалите ягоди и заделете. Сложете намачканите ягоди в тенджера и добавете вода. Смесете захарта и нишестето и добавете в тенджерата; оставете да заври, като се разбърква. Варете около минута или до сгъстяване. Заделете да се охлади. Разбийте сметаната на сняг. В друга купа разбийте крема сиренето с ванилията и пудрата захар. Внимателно обединете със сметаната. Изсипете в изстиналия блат и оставете в хладилника. Подредете ягодите върху сметановия пълнеж. Внимателно полейте с охладената ягодова глазурa.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ