Пай с пресен кокос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч мляко
Захар
щипка сол
прясно настърган кокос
4 жълтъка
3 с.л. царевично нишесте
3 с.л. вода
1 с.л. масло или маргарин
1 ч.л. ванилия
1 изпечен блат за пай с диаметър 23 см
За целувчения крем:
4 белтъка
1/4 ч.л. винен камък
Захар
Смесете млякото, 1/2 чаена чаша захар, солта и 1/4 чаша настърган кокосов орех в тенджера. Гответе докато се сгорещи. Разбийте жълтъците и след това смесете с царевичното нишесте и водата. Сложете жълтъчната смес при млечната. Гответе като разбърквате, докато се сгъсти за около 1 минута. Добавете маслото и ванилията. Охладете пълнежа и се изсипва в блата. В малка купа, разбийте белтъците и винения камък почти на сняг. Постепенно добавете 1 супена лъжица захар за всеки белтък и продължете да разбивате до сняг. Намажете пая с белтъците. Поръсете с настърган кокос. Пече се на 200С до златисто кафяво, около 10 минути. Охлажда се напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ