Регистрация

Пай с пресен кокос

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1008
Оцени рецептата

2 ч мляко

Захар

щипка сол

прясно настърган кокос

4 жълтъка

3 с.л. царевично нишесте

3 с.л. вода

1 с.л. масло или маргарин

1 ч.л. ванилия

1 изпечен блат за пай с диаметър 23 см

За целувчения крем:

4 белтъка

1/4 ч.л. винен камък

Захар

 

Смесете млякото, 1/2 чаена чаша захар, солта и 1/4 чаша настърган кокосов орех в тенджера. Гответе докато се сгорещи. Разбийте жълтъците и след това смесете с царевичното нишесте и водата. Сложете жълтъчната смес при млечната. Гответе като разбърквате, докато се сгъсти за около 1 минута. Добавете маслото и ванилията. Охладете пълнежа и се изсипва в блата. В малка купа, разбийте белтъците и винения камък почти на сняг. Постепенно добавете 1 супена лъжица захар за всеки белтък и продължете да разбивате до сняг. Намажете пая с белтъците. Поръсете с настърган кокос. Пече се на 200С до златисто кафяво, около 10 минути. Охлажда се напълно.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта