Регистрация

Пай с орехи

Автор:
трайкова
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

За блата:

1 готово тесто за пай

За пълнежа:

450 мл готов захарен сироп

1 - 2 ч вода, за загряване на сиропа

6 яйца

1 ч захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1 1/2 ч цели орехи

2 с.л. маргарин

 

Загрейте фурната до 160 градуса. За блата: Разточете тестото за 2 пая. Сложете ги в две тави за печене на пай. Заделете. За пълнежа: Сгорещете сиропа, както е в бутилката, в малка тенджера с вода. В купа за смесване, поставете яйцата, захарта, екстракта от ванилия и горещия сироп. Разбъркайте хубаво. Изсипете върху приготвените блатове за пай. Сложете 3/4 чаша орехи във всеки пай. Сложете по 1 с.л. маргарин отгоре. Поставете пайовете в голяма тава и сложете във фурната. Печете в продължение на 1 час. Оставете да изстине. Сервира се топло или със стайна температура. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта