Пай с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 готово тесто за пай
За пълнежа:
450 мл готов захарен сироп
1 - 2 ч вода, за загряване на сиропа
6 яйца
1 ч захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1 1/2 ч цели орехи
2 с.л. маргарин
Загрейте фурната до 160 градуса. За блата: Разточете тестото за 2 пая. Сложете ги в две тави за печене на пай. Заделете. За пълнежа: Сгорещете сиропа, както е в бутилката, в малка тенджера с вода. В купа за смесване, поставете яйцата, захарта, екстракта от ванилия и горещия сироп. Разбъркайте хубаво. Изсипете върху приготвените блатове за пай. Сложете 3/4 чаша орехи във всеки пай. Сложете по 1 с.л. маргарин отгоре. Поставете пайовете в голяма тава и сложете във фурната. Печете в продължение на 1 час. Оставете да изстине. Сервира се топло или със стайна температура. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ