Регистрация

Пай с ментов мус и шоколад

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
1251
Оцени рецептата

6 с.л. захар, разделени

2 с.л. царевично нишесте +

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч ментов шоколад, натрошен

1 1/2 ч мляко

1 ч сметана

1 готов блат за пай, 23 см

 

В тенджера, смесете 4 с.л. захар, царевичното нишесте и шоколада. Постепенно се разбърква с млякото. Гответе, като се разбърква непрекъснато, на умерен огън, докато се сгъсти. Гответе 1 минута и отстранете от огъня. Прехвърля се в голяма купа; увийте в найлоново фолио. Охладете до стайна температура в продължение на 20-30 мин. В средно голяма купа, разбийте сметаната с останалите 2 с.л. захар на сняг. Разбъркайте отново шоколадовата смес. Добавете сметаната. Изсипете в блата. Съхранява в хладилник в продължение на 2 до 3 часа.





Виж още от категория "Шоколад"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта