Регистрация

Пай с кайсии и ананас

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
676
Оцени рецептата

1 1/2 ч сушени кайсии, нарязани на четвъртинки

1 1/2 ч вода

6 с.л. захар

1 консерва нарязан ананас, отцеден (225 г)

1 1/2 с.л. царевично нишесте

сол

3 с.л. масло

тесто за пай, двойно

 

Поставете кайсиите в тенджера, добавете водата, оставете да заври, покрийте и варете на умерен огън 10 минути. Добавете захарта и варете още 5 минути. Отцедете и заделете 3/4 чаша от течността. Заделете. Отцедете ананаса и заделете 1/4 чаша от течността. Заделете. В купа, разтворете царевичното нишесте в запазения сок от ананас. Добавете запазения сок от кайсиите. Сложете смесените сокове в тенджера, добавете щипка сол и варете на умерен огън, докато сместа се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Смесете отцедените кайсии и ананаса много добре. Смесете сгъстените сокове и изсипете в неизпечения блат за пай. Покрийте с бучици масло. Покрийте с втория блат и навийте краищата на руло; набодете с вилица. Печете на 200С за 25 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта