Пай с кайсии и ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч сушени кайсии, нарязани на четвъртинки
1 1/2 ч вода
6 с.л. захар
1 консерва нарязан ананас, отцеден (225 г)
1 1/2 с.л. царевично нишесте
сол
3 с.л. масло
тесто за пай, двойно
Поставете кайсиите в тенджера, добавете водата, оставете да заври, покрийте и варете на умерен огън 10 минути. Добавете захарта и варете още 5 минути. Отцедете и заделете 3/4 чаша от течността. Заделете. Отцедете ананаса и заделете 1/4 чаша от течността. Заделете. В купа, разтворете царевичното нишесте в запазения сок от ананас. Добавете запазения сок от кайсиите. Сложете смесените сокове в тенджера, добавете щипка сол и варете на умерен огън, докато сместа се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Смесете отцедените кайсии и ананаса много добре. Смесете сгъстените сокове и изсипете в неизпечения блат за пай. Покрийте с бучици масло. Покрийте с втория блат и навийте краищата на руло; набодете с вилица. Печете на 200С за 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ