Регистрация

Основна рецепта за бутер тесто

Автор:
надежда
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

1/4 ч масло

1 3/4 ч брашно

1/2 ч вода, студена

3/4 ч масло, меко

1 3/4 ч брашно

 

Нарежете 1/4 чаша масло в 1 3/4 чаши брашно с миксер за тесто, докато сместа заприлича на едра овесена каша. Поръсете вода (по 1 супена лъжица в даден момент) равномерно върху повърхността, като се разбърква с вилица, докато сухите съставки са навлажнени. Оформете на топка и увийте във восъчна хартия. Охладете за около 15 минути. Смесват се 3/4 чаша масло и 1/4 чаша брашно и се разбърква, докато сместа е гладка. Оформете сместа на 12-см квадрат върху восъчна хартия. Охладете за около 5 минути. Разточете на 40-см кръг върху леко набрашнена повърхност; поставете охладената смес с масло в центъра. Прегънете лявата страна на тестото над маслото; прегънете дясната страна над лявата. Сгънете горните и долните краища на тестото върху маслото, така че да се получи дебел квадрат. Като работите бързо, сложете тестото, със сгънатата страна надолу, върху леко набрашнена повърхност; разточете на правоъгълник с размери 50 х 20 см. Сгънете правоъгълника на три, като се започне с късата страна. Разточете тестото още веднъж на правоъгълник; отново сгънете на три. Увийте във восъчна хартия и оставете в хладилника за 2 часа. Повторете процедурата отново още 2 пъти.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous08-03-2023
Ejubuvu Oluxumqa dmt.vkij.kulinarno.bg.ycv.yz http://slkjfdf.net/
anonymous08-03-2023
Cofujoyef Epoele cko.cbfd.kulinarno.bg.qzs.fe http://slkjfdf.net/

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта