Основна рецепта за бутер тесто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч масло
1 3/4 ч брашно
1/2 ч вода, студена
3/4 ч масло, меко
1 3/4 ч брашно
Нарежете 1/4 чаша масло в 1 3/4 чаши брашно с миксер за тесто, докато сместа заприлича на едра овесена каша. Поръсете вода (по 1 супена лъжица в даден момент) равномерно върху повърхността, като се разбърква с вилица, докато сухите съставки са навлажнени. Оформете на топка и увийте във восъчна хартия. Охладете за около 15 минути. Смесват се 3/4 чаша масло и 1/4 чаша брашно и се разбърква, докато сместа е гладка. Оформете сместа на 12-см квадрат върху восъчна хартия. Охладете за около 5 минути. Разточете на 40-см кръг върху леко набрашнена повърхност; поставете охладената смес с масло в центъра. Прегънете лявата страна на тестото над маслото; прегънете дясната страна над лявата. Сгънете горните и долните краища на тестото върху маслото, така че да се получи дебел квадрат. Като работите бързо, сложете тестото, със сгънатата страна надолу, върху леко набрашнена повърхност; разточете на правоъгълник с размери 50 х 20 см. Сгънете правоъгълника на три, като се започне с късата страна. Разточете тестото още веднъж на правоъгълник; отново сгънете на три. Увийте във восъчна хартия и оставете в хладилника за 2 часа. Повторете процедурата отново още 2 пъти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ