Регистрация

Основна рецепта за блат за пай

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
06 Aug
|
Видяна:
565
Оцени рецептата

1/3 ч мазнина за сладкиши, студена

1/4 ч.л. сол

1 ч брашно, пресято

2 - 4 с.л. вода

 

Нарежете мазнината в брашното и солта, докато се получат фини трохи. Добавете по 1 с.л. вода наведнъж, докато се оформи на топка. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 час. Разточете го, така че да пасне на дъното на намаслена тавичка за пай с диаметър 23 см. Пече се на 210 градуса в продължение на 10-12 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта